Nieuwtjes
Scouting EOS/St.Hubertus
Scout worden

Links

Onze groep is lid van Scouting Nederland en is aangesloten bij Scouting regio Zeeland. Hierdoor kunnen wij als scouting aan verschillende landelijke activiteiten meedoen. Een aantal activiteiten waar we aan mee doen zijn bijvoorbeeld de Hit voor de oudste jeugdleden. Het Sureac en het Zepaka. In het verleden hebben we het zo goed gedaan dat er een aantal scouts zelfs naar de Landelijke Scouting wedstrijden mocht.

Ook hebben wij als scouting te maken met de Gemeente Terneuzen. Het is belangrijk dat er goed contact onderhouden wordt en dat er zodoende ook activiteiten geregeld kunnen worden. Welke dan op de verschillende websites vermeld kunnen worden. Onder andere op Digitaal Terneuzen en op Regionaal Beeld Nieuws Netwerk.

Binnen Zeeuws-Vlaanderen geldt een zeer hechte scoutinggemeenschap. Er zijn namelijk een hoop scoutingverenigingen uit de rest van Zeeuws-Vlaanderen waar de verschillende speltakken regelmatig contact mee hebben. Zo heb je verschillende scoutinggroepen in Zeeuws-Vlaanderen namelijk: Scouting De 4-Ambachten AxelScouting ‘t Jagertje HulstSint Paulustroep IJzendijkeCanisiusgroep KloosterzandeHopman Ouwendijkgroep OostburgLodewijkgroep Sas van Gent,  St. Anthonius SluiskilDoormangroep Terneuzen en de WeWeKaBo-groep Westdorpe. Hiermee worden regelmatig regio-activiteiten gedaan om zo het scoutingspel in een grote groep uit te kunnen voeren.

Elke week zal er tijdens de bijeenkomsten geprobeerd worden om een gevarieerd programma op te stellen. De kinderen komen elke week  naar scouting in het uniform, deze (en nog veel meer) kun je kopen in de ScoutShop. Ben je benieuwd hoe het er bij andere groepen aan toe gaat? Of wil je gewoon wat extra ideeën op doen als leiding, discussieer dan mee op het Scouting Forum.